I kväll har vi ätit riktig husman... Så himla gott! Det här är nog de godaste köttbullarna jag vet (delad 1:a plats med mammas :) Här är receptet:
Kryddiga köttbullar med potatis och lingonsylt:
900g Cecile- potatis
Köttbullar:
800 g färs (nöt, älg, rådjur)
1 liten rödlök
1 dl matlagningsgrädde (visp om man vill lyxa till det)
1 ½ ägg
2 krm kryddpeppar
1 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
1 dl hackad svamp (champinjoner, kantareller, karljohan)
50 g fint riven parmesan
salt och grovmalen svartpeppar
smör till stekning
Blanda ihop alla ingredienser. Krydda efter smak. Rulla köttbullarna och stek i smöret.
Brunsås:
1 msk Smör
2 ½ dl Matlagningsgrädde
1 msk Soja
En skvätt touch of taste (oxfond, eller liknande)
1- 2 Maizena för bruna såser
Salt och malen vitpeppar efter smak
Servera med kokt Cecile potatis och lingonsylt.
1 kommentar:
MMMUMS var det!
Skicka en kommentar