lördag 7 juli 2012

RABARBERCHUTNEY



För några veckor sedan bjöd min goa farmor på världens smarrigaste chutney. Jag bad om receptet direkt och nu har Anders gjort en laddning åt oss! Den kommer nog ta slut snabbt för den är ett måste till grillat, sen är det ju en perfekt "ge-bort-present" också!

Rabarberchutney
(Blev tre st lite större burkar à ca 400g och två st små burkar à ca 200 g)

Ingredienser:
1 kg rabarber (ej skalade)
2 tsk ingefära, färsk
10 dl socker
4 st rödlökar, finhackade
3 msk ättiksprit 24%
1 1/2 dl vatten
3 msk curry
4 tsk salt
4 tsk spansk peppar, finhackad
ca 15 torkade aprikoser

Gör så här:
1. Skär rabarbern i ganska små bitar och finhacka rödlöken.
2. Koka rabarber, rödlök, ättiksprit och vatten i ca 10 min (det kan verka som att det är för lite vätska i början men ha tålamod, det ska vara så). Rör lite under tiden så att det inte bränner fast.
3. Riv ingefäran, finhacka den spanska pepparn och dela aprikoserna på hälften.
4. Blanda i resterande ingredienser och låt koka i 30-40 min. Rör mycket under koktiden.
5. Låt svalna. Mums!!

Inga kommentarer: